Cred ca toata lumea viseaza sa ajunga in spatiu la un moment dat. Din nefericire insa, cei mai multi renunta la acest vis cand isi dau seama ca sansele sunt foarte mici. Daca iti doresti sa devii astronaut trebuie sa incepi sa te pregatesti la o varsta cat mai frageda. Cu alte cuvinte, trebuie sa studiezi matematica, fizica, chimia si biologia inca din scoala generala. Apoi trebuie sa inveti sa lucrezi in echipa.Izolarea nu trebuie sa fie parte din viata unui astronaut. Trebuie sa fii constient de mediul inconjurator si sa comunici eficient cu oamenii de langa tine.
Vrei sa devii astronaut, dar in aceasta perioada esti izolat acasa? Nicio problema, acum poti studia de acasa. Exista doua moduri pentru a va folosi timpul liber in perioada carantinei impuse de Covid-19: activitati creative sau dobandirea de cunostinte noi. Pentru cei ce fac parte din cea de-a doua categorie, NASA a lansat numeroase initiative online pentru a oferi utilizatorilor principiile de baza ale principalelor profesii din lumea spatiului. Activitati ce par sa faca cu ochiul noilor generatii, dar nu este exclus ca pot gasi content interesant si adultii.
Lansata pe data de 20 martie, pagina "10+ Things to do with NASA at home" -disponibila doar in engleza- se deschide cu un tutorial despre cum sa construiesti o racheta din hartie. Tot pe aceasta pagina mai gasesti si un ghid despre cum sa faci un calendar cu fazele lunii. Printre activitatile propuse, distractive pentru toata familia, este si "SpacePlace", un portal educativ ce ofera informatii despre Pamant, Soare, Sistemul Solar si Univers. Adevaratele perle, insa, sunt altele: "Nasa's Eyes", aplicatie ce iti permite sa calatoresti in univers vizualizand in timp real pozitii si caracteristicile planetelor, apoi "Exoplanet Exploration" , platforma care, printre alte functii, include transportul utilizatorului pe suprafata unei exoplanete, la alegere intre Trappist-1e, Kepler-16b, si Kepler-186f.
Daca visezi sa calatoresti in spatiu, sper ca dorinta sa ti se implineasca la un moment dat. Sansele sunt din ce in ce mai mari de la o zi la alta. Totusi, in spatiu se va ajunge intotdeauna mai greu decat in alt oras,in alta tara sau pe alt continent. Va trebui sa muncesti serios, sa te pregatesti si sa castigi un loc intr-o echipa care cauta sa largeasca orizontul cunoasterii spre locuri mult mai indepartate decat planeta noastra. Nu de noroc ai nevoie ca sa fii ales.
Etichete: Nasa, Astronaut, Spatiu, Planete
0 commenti:
Trimiteți un comentariu